Řízení ESG rizik v praxi

Petr Franěk,
Ředitel strategického řízení rizik, ČS
Datum
6.9.2022
Lektor
Petr Franěk
Začátek
14:00
Místo
La Finestra
Trvání
6 hodin
Stav

Volno

Cena kurzu

11 900 

Nejsme plátci DPH

Cena je konečná. V ceně kurzu je již zahrnuta zážitková gastronomie.

Cíl

Společenská odpovědnost a udržitelnost se staly jedním z klíčových témat současnosti. Principy ESG (environmentální, sociální a vnitřní řízení) představují novou výzvu, před kterou jsou finanční instituce postaveny: z pohledu budování vlastní image, nových rizik, kterým jsou vystavena jejich portfolia, i nových regulatorních požadavků. Cílem kurzu je prezentovat koncept ESG s důrazem na klimatická rizika, představit regulatorní požadavky v této oblasti a praktické aspekty jejich implementace.

Obsah

  • Koncept ESG
  • Regulatorní požadavky
  • Řízení rizik ESG v kontextu systému řízení rizik a strategie banky
  • Klimatická rizika – fyzické a tranzitivní
  • Klimatické scénáře
  • Identifikace klimatických rizik a formulace risk appetite
  • Měření klimatických rizik - segmentace portfolia, uhlíková stopa, citlivostní scénáře
  • Praktické dopady
  • Přístupy k řízení klimatických rizik
  • Stress testing

Místo

Útulná restaurace La Finestra in Cucina byla otevřena v roce 2009 jako druhá restaurace italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho. Nabízí autentickou a velmi kvalitní italskou kuchyni a právem patří mezi nejlepší restaurace v ČR, což potvrzuje množství získaných ocenění dle nejrůznějších gastronomických žebříčků. Zmínit můžeme například Michelinského průvodce nebo Travellers’ Choice 2020.

Menu

  • Welcome drink
  • Výběr nejlepších italských předkrmů
  • Luxusní 3chodové degustační menu s vinným párováním
  • Kávové a nealkoholické nápoje
  • Koktejl dle přání

Praktické informace

Jaký je počet účastníků kuru?

Z důvodu zachování konceptu Amenity Academy je maximální kapacita tohoto kurzu stanovena na 10 účastníků. Jejich minimální počet pro pořádání kurzu je 5.

Je pro účastníky stanoven dress-code?

Ano je. Vzhledem k faktu, že se akce konají v luxusních podnicích, je doporučen dress-code SEMI-FORMAL či BUSINESS FORMAL.

Mohu do restaurace přijít s časovým předstihem?

Restaurace jsou na kurz i jeho účastníky připraveny půl hodiny před jeho začátkem. Abyste se v klidu usadili, doporučujeme přijít o 15 minut dříve.

Bude během kurzu nějaké občerstvení?

V ceně kurzu je již zahrnuto degustační menu s vinným párováním, kávové i nealkoholické nápoje. Můžete se těšit na ochutnávku toho nejlepšího, co daná restaurace nabízí.

Jak mám postupovat v případě potravinové alergie?

Pokud máte potravinovou alergii nebo intoleranci, neváhejte nás o tom informovat v poznámce během objednávky nebo kdykoliv později na e-mailu info@amenityacademy.cz. My zařídíme, aby vše proběhlo bez komplikací.

Budu v průběhu kurzu potřebovat notebook?

Ne, nebudete. Na začátku kurzu od nás obdržíte všechny potřebné materiály k danému tématu i psací potřeby.

Kde bude kurz probíhat?

Adresa

La Finestra in Cucina, Platnéřská 90/13, 110 00 Praha 1

Kontakt

lafinestra.lacollezione.cz, info@lafinestra.cz, +420 222 325 325

Mapa