RWA a jak na ně

Martin Vojtek,
Vrchní expert v sekci dohledu nad finančním trhem, ČNB
Datum
4.4.2023
Lektor
Martin Vojtek
Začátek
14:00
Místo
SANDUGA
Trvání
6 hodin
Stav

Volno

Cena kurzu

11 500 

Nejsme plátci DPH

Cena je konečná. V ceně kurzu je již zahrnuta zážitková gastronomie.

Cíl

Cílem kurzu je příjemnou a jasnou formou vysvětlit principy výpočtu RWA a kapitálových požadavků a rozdíl mezi standardizovaným a IRB přístupem k určování RWA pro úvěrová rizika. Zodpovězeny budou dotazy na téma proč vlastně tato regulace existuje i to, jak se v čase vyvíjela. Bez použití matematiky bude také vysvětlen princip interních modelů pro výpočet RWA.

Obsah

  • Kapitálová regulace, proč existuje a její vývoj od Basel I až po Basel IV
  • Rozdílné přístupy k stanovení kapitálových požadavků ke kreditnímu riziku
  • STA - standardizovaný přístup
  • IRB - přístup založený na interních ratinzích
  • Rizikové parametry PD, LGD a CCF, modely pro jejich odhad a validace modelů
  • Credit risk mitigation
  • Use test a používání IRB pro management banky a další regulatorní požadavky
  • Proces zavedení IRB přístupu v bance

Místo

Restaurace SANDUGA, pod vedením šéfkuchaře Martina Jonáše, který miluje moderní gastronomii, je novinkou na pražské gastronomické mapě. Přesto již získala řadu významných ocenění. Podstatou zdejší fusion kuchyně je empatické spojení kulinářských tradic Evropy a Asie. Sanduga klade velký důraz na kvalitu surovin, jejich zpracování, prezentaci i následný servis. A to vše v nezapomenutelné fine diningové atmosféře.

 

Menu

  • Welcome drink
  • Výběr luxusních kanapek
  • Coffee break & Cake
  • Luxusní degustační tříchodové menu s vinným párováním
  • Kávové nápoje
  • Nealkoholické nápoje

Praktické informace

Jaký je počet účastníků kurzu?

Z důvodu zachování konceptu Amenity Academy je maximální kapacita tohoto kurzu stanovena na 10 účastníků. Jejich minimální počet pro pořádání kurzu je 5.

Je pro účastníky stanoven dress-code?

Ano je. Vzhledem k faktu, že se akce konají v luxusních podnicích, je doporučen dress-code SEMI-FORMAL či BUSINESS FORMAL.

Mohu do restaurace přijít s časovým předstihem?

Restaurace bude na kurz i jeho účastníky připravena půl hodiny před jeho začátkem. Abyste se v klidu usadili, doporučujeme přijít o 10 minut dříve.

Bude během kurzu nějaké občerstvení?

V ceně kurzu je již zahrnuta zážitková gastronomie, kávové i nealkoholické nápoje. Můžete se těšit na ochutnávku toho nejlepšího, co daná restaurace nabízí.

Jak mám postupovat v případě potravinové alergie?

Pokud máte potravinovou alergii nebo intoleranci, neváhejte nás o tom informovat v poznámce během objednávky nebo kdykoliv později na e-mailu info@amenityacademy.cz. My zařídíme, aby vše proběhlo bez komplikací.

Budu v průběhu kurzu potřebovat notebook?

Ne, nebudete. Na začátku kurzu od nás obdržíte všechny potřebné materiály k danému tématu i psací potřeby.

Kde bude kurz probíhat?

Adresa

SANDUGA Fusion Restaurant, Karlínské náměstí 238/6, Praha 8, 186 00

Kontakt

www.sanduga.cz, info@sanduga.cz, +420 773 938 433

Mapa