RWA a jak na ně

Martin Vojtek,
Vrchní expert v sekci dohledu nad finančním trhem, ČNB
Datum
30.11.2022
Lektor
Martin Vojtek
Začátek
14:00
Místo
Grand Cru
Trvání
6 hodin
Stav

Volno

Cena kurzu

12 900 

Nejsme plátci DPH

Cena je konečná. V ceně kurzu je již zahrnuta zážitková gastronomie.

Cíl

Cílem kurzu je příjemnou a jasnou formou vysvětlit principy výpočtu RWA a kapitálových požadavků a rozdíl mezi standardizovaným a IRB přístupem k určování RWA pro úvěrová rizika. Zodpovězeny budou dotazy na téma proč vlastně tato regulace existuje i to, jak se v čase vyvíjela. Bez použití matematiky bude také vysvětlen princip interních modelů pro výpočet RWA.

Obsah

  • Kapitálová regulace, proč existuje a její vývoj od Basel I až po Basel IV
  • Rozdílné přístupy k stanovení kapitálových požadavků ke kreditnímu riziku
  • STA - standardizovaný přístup
  • IRB - přístup založený na interních ratinzích
  • Rizikové parametry PD, LGD a CCF, modely pro jejich odhad a validace modelů
  • Credit risk mitigation
  • Use test a používání IRB pro management banky a další regulatorní požadavky
  • Proces zavedení IRB přístupu v bance

Místo

Zážitková restaurace Grand Cru sídlí v historickém domku s malebným dlážděným nádvořím, klade velký důraz na kvalitu surovin, jejich zpracování, prezentaci a následný servis i přátelskou atmosféru. Pod vedením šéfkuchaře Svatopluka Hemmera a provozovatele Libora Pavlíčka pravidelně získává řadu ocenění a doporučení od uznávaných gastronomických průvodců jako je Michelin, Maurerův výběr nebo TopLife Czech.

 

Menu

  • Welcome drink
  • Výběr luxusních kanapek
  • Coffee break & Cake
  • Luxusní 3chodové menu šéfkuchaře Svatopluka Hemmera s vinným párováním
  • Kávové nápoje
  • Nealkoholické nápoje

Praktické informace

Jaký je počet účastníků kurzu?

Z důvodu zachování konceptu Amenity Academy je maximální kapacita tohoto kurzu stanovena na 10 účastníků. Jejich minimální počet pro pořádání kurzu je 5.

Je pro účastníky stanoven dress-code?

Ano je. Vzhledem k faktu, že se akce konají v luxusních podnicích, je doporučen dress-code SEMI-FORMAL či BUSINESS FORMAL.

Mohu do restaurace přijít s časovým předstihem?

Restaurace bude na kurz i jeho účastníky připravena půl hodiny před jeho začátkem. Abyste se v klidu usadili, doporučujeme přijít o 10 minut dříve.

Bude během kurzu nějaké občerstvení?

V ceně kurzu je již zahrnuta zážitková gastronomie, kávové i nealkoholické nápoje. Můžete se těšit na ochutnávku toho nejlepšího, co daná restaurace nabízí.

Jak mám postupovat v případě potravinové alergie?

Pokud máte potravinovou alergii nebo intoleranci, neváhejte nás o tom informovat v poznámce během objednávky nebo kdykoliv později na e-mailu info@amenityacademy.cz. My zařídíme, aby vše proběhlo bez komplikací.

Budu v průběhu kurzu potřebovat notebook?

Ne, nebudete. Na začátku kurzu od nás obdržíte všechny potřebné materiály k danému tématu i psací potřeby.

Kde bude kurz probíhat?

Adresa

Grand Cru, Lodecká 1181/4, 110 00 Praha 1

Kontakt

www.grand-cru.cz, info@grand-cru.cz, +420 775 044 076

Mapa